Presstext 28 augusti 2018

NY BOK!

Mycket kärlek och en nypa salt

Österlen, mat och andra frestelser

Staffan Bengtsson & Pia Stael von Holstein

Varje dag släpps en ny kokbok i Sverige. Men precis som matrecepten behöver genren förnyas, lyfta fram nya smaker. Staffan Bengtsson och Pia Staël von Holstein gör här ett sådant försök!  Boken kallar de ”matbok” och förutom de obligatoriska recepten bjuder författarna på underhållande nedslag i deras österlenska landskap och anekdoter om formgivning och matlagning. Egna texter, egna foton, egna teckningar - resultatet har blivit en högst personlig och överraskande frispråkig skröna om kokekonst och kärlek.

Ur bokens förord:
”Den här boken (så hoppas vi helhjärtat) sjunger snarare enkelhetens än krånglighetens lov. Ärligt och gott, så vill vi ha det på bordet. Modern husmanskost med en och annan raffinerad twist. Som att inte glömma spiskummin i köttbullarna eller att spara vattnet du kokte jordärtskockorna i till pastakoket. Vackert skall det vara när vi dukar. Tidiga 1800-tals tallrikar med blå-vit dekor får glänsa porslinsvita i skimret av levande ljus. Och öl och vin smakar bäst i 1800-talets lätta sodaglas fyndade på auktion…”

 
 
pias.jpg
 
 

Pia Staël von Holstein känner vi som en av experterna i SVT:s Antikrundan. Numera driver hon värderingsbyrå för konst- och föremål i Lund och gör utställningar tillsammans med Staffan.

Staffan Bengtsson är känd för sina tv-program om formgivning och design, många minns säkert den populära K-märkt-serien som dessutom blev ett tiotal böcker.

 
 

Mycket kärlek och en nypa salt finns på bokhandelsdiskarna 15 september men kan också beställas direkt från Kammarens förlag info@kammaren.org 

För formgivningen svarar Helena Shutrick.

Sidantal: 228

175 bilder och 20 teckningar

ISBN 978-91-639-8761-8

295 kr exkl porto

190 x 210

Vikt 555 g

Kontakta Kammaren på info@kammaren.org eller författarna direkt på tel 070 2738975 (Pia) eller 070 333 86 76 (Staffan)

 
 
image2 copy.jpg
 
 
 
österlenbok.jpg