Besök Kammaren

Lilla Fiskaregatan 23
222 22 Lund


onsdag 14:00-17:00
torsdag 14:00-17:00
fredag 14:00-17:00

Tel vardagar 10.00-17.00
+46(0)702-738975

Värderingar, föredrag och visningar Galleri Kammaren
utöver öppettider bokning enligt överenskommelse.

info@kammaren.org

Du kan prenumerera på Kammarens nyhetsbrev!

Om Kammaren

Kammarens nyckel är en symbol för den kraft som låser upp och löser problem. Nycklar är en nyckelfråga i våra liv, till vårt hem, bilen, arbetet, computern, mobilen – ja allt! Sällan tänker vi på nyckelns betydelse att låsa upp, stänga och göra avslut. Nyckeln formas för ett bestämt lås under en epok vilket bestämmer utformningen. Kammarens nyckeln är präglad av Arts and Crafts epoken och tecknad av konstnär Karin Bengtsson, Kivik, för Kammaren.

Historiskt sett var nyckeln till stadens port symbol för invånarnas självbestämmanderätt. Om staden tvingades kapitulera för en belägrande armé lämnades nyckeln symboliskt till segraren. (Scen från 1000-talet ur Bayeuxtapeten). En maktsymbol är Erik XIV:s Riksnyckel som ingår i de svenska riksregalierna. Kammarherrenyckeln symboliserar att kammarherren har tillträde till den kungliga personens privata rum. Nyckeln är ju även härligt nog himlaportens väktare St Petrus attribut!
 

Pia Staël von Holstein

Jag startade Kammaren 2016. Firman håller till på Lilla Fiskaregatan 23 i centrala Lund. Till Kammaren är Du välkommen med frågor kring allt om värdering av kära föremål. Jag hjälper Dig också med kloka råd om försäljning eller nyförvärv av konst och antikviteter och modernt konsthantverk.

Sedan 2003 är jag förordnad besiktningsman av Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. 

Mina erfarenheter av värderingar och antikviteter/konst är stora med 25 års branscherfarenhet från Auktionsvärlden. Jag har varit VD för Skånes Auktionsverk i Landskrona. Jag ansvarade bland annat för internationella auktioner och onlineauktioner samt värderings- och kursverksamhet inom konst och konsthantverk. 

Mellan åren 2013-2015 var jag vice ordförande i Sveriges Auktionsföretags Förening.

Jag medverkar som ”expert” i SVT:s populära ”Antikrundan” sedan 2006. Där återfinns jag också i vinterns program. Några av mina favoritområden är smycken och silver, konst och skulptur, antikviteter, mattor och textilier. Och inte minst antikt kinesiskt porslin. 

Jag har under många år skrivit redaktionella texter, bland annat som fast medarbetare i Gods & Gårdar. Jag är också en flitig föredragshållare runt om i landet. 

Bachelor of Science in Textile Economy

Kammarens kontor på Lilla Fiskaregatan 23 i Lund…

Kammarens kontor på Lilla Fiskaregatan 23 i Lund…